OM SLOW SKIING

Skidåkning är en aktivitet där du behöver vara närvarande och i balans. När vi låter hastigheten i livet öka är det lätt att gå miste om alla sköna upplevelser: naturen, vännerna, smakerna, dofterna och kulturen. Att leva Slow handlar inte om att säga nej till det moderna livet utan om att hitta sitt eget tempo och att vara närvarande i ögonblicket. Genom att stanna upp och känna efter kan vi istället få en unik möjlighet att leva ett mer balanserat liv. 

Boken Slow Skiing baseras på tio punkter i tre kapitel: attityd, upplevelse och omgivning. En summering av tips avslutar varje kapitel för ökad insikt och nya aspekter. Du kommer att upptäcka att det inte bara handlar om skidåkning – utan om hela livet. 

”Denna vackra bok gör sig inte bara utomordentligt på soffbordet utan ger dessutom både inspiration, nya insikter och glädje. Den skapar längtan!” 

Jenny & Peter Villa 

”Ni är bra förebilder för många på flera olika sätt! Verkligen en bok att njuta av och planera för egen slow skiing!” 

Patrik Attemark

OM OSS

Vi är två passionerade skidåkare som de senare åren känt ett behov av att se på skidåkning ur ett nytt perspektiv. Att låta närvaron, naturupplevelsen och det meditativa lugn som fysisk aktivitet kan ge få mer utrymme. Vid ett tillfälle i Alperna noterade vi att människor omkring oss agerade stressat och verkade ha bråttom när de egentligen befann sig just där de ville vara. Känslan ledde till diskussioner omkring stress, närvaro och prestation. Vi formulerade våra tankar om Slow Skiing där fokus ligger på upplevelse snarare än prestation. Ett sätt att betrakta livet som går att applicera på många områden. Det känns viktigt att utövandet sker med hänsyn både till människan och miljön. Ett mer hållbart förhållningssätt ur flera perspektiv. När vi inte åker skidor arbetar vi i det gemensamma bolaget Erwald Group. Följ länken för att läsa mer om oss. 

 FOTO CAROLINA BYRMO / AFTONBLADET